• Romublogi

Vanhojen tuotantokoneiden romuttaminen. Osa 3: Näin valitset oikean romuttajan

Kun uusi tuotantokone on tulossa tai vanhat tuotantokoneet vievät varastossa tilaa, ajankohtaiseksi nousee romuttajan valinta. Miten siis valita hyvä romuttaja teidän projektiin? Millaisiin asioihin silloin kannattaa kiinnittää huomiota?

Oikean romuttajakumppanin valitseminen takaa, että prosessi sujuu vaivattomalla tavalla. Kerromme tässä blogissa viisi tärkeintä tärppiä romuttajan valitsemiseen, jotta romutusprosessi olisi teille helppo ja huoleton.

 

Täysi palvelu

Hyvä romuttaja tuo möhkälemaiseen ongelmaan selkeyden ja kertoo miten työ tehdään vaivattomimmin. Kun romuttaja tietää vanhojen tuotantokoneiden ja -laitteiden romutuksesta kaiken, teidän ei tarvitse tietää paljoakaan. Voitte keskittyä  ydinliiketoimintaanne ja jättää romuttamisen metallinkierrätyksen ammattilaisille.

Vanhojen tuotantokoneiden romuttajaksi kannattaa valita tekijä, joka hoitaa koko projektin alusta loppuun. Tämä tarkoittaa, että he hoitavat tuotantokoneiden ja -laitteiden purkamisen, kuljetuksen että kierrätyksen.

Suunnitteleminen

Romuttajan tehtävä on suunnitella tuotantokoneen tai -laitteen purkaminen ja noutaminen niin, että häiritsee tuotantoanne mahdollisimman vähän. Silloin hän on kiinnostunut tuotannostanne ja siitä mitä siellä tapahtuu. Hän kysyy myös teidän tavoitteista. Onko teille varmistunut uuden koneen tai laitteen toimituspäivä? Onko teillä toiveita sen suhteen, kuinka purkutyöt toteutetaan? Ammattitaitoinen romuttaja suunnittelee purkutyön vaiheet niin, että se suoritetaan mahdollisimman nopeasti ja tuotantoanne häiritsemättä.

Vaiheistaminen

Kun projektin laajuus on selvillä, hyvä romuttaja vaiheistaa projektin ja avaa sen teille. Romuttaja vaiheistaa purkamisen ja romujen noutamisen niin, että työolosuhteet, riskit, erilaisten materiaalien käsittely on otettu huomioon.

Aikatauluttaminen

Jos työhön ei liity työolosuhteiden tai riskien aiheuttamia rajoituksia, aikataulutus pitää tapahtua teidän ehdoilla.

Toteuttaminen

Metallinkierrätyksen ammattilainen hoitaa koko prosessin alusta loppuun. He purkavat tuotantokoneet ja -laitteet nopeasti, mutta turvallisesti. Riskit koura-autot ajavat romut tuotantotiloistanne pois ja kierrätys hoidetaan ympäristöä romuttamatta.

 

Selkeä hinnoittelu

Nykypäivän romuttaja on umpirehellinen. Suulliset sopimukset, epäselvät hinnat ja kierrätyskulujen piilottaminen romun hintaan ovat mennyttä aikaa. Hyvä romuttaja antaa kirjallisen tarjouksen ennen kauppoja. Siinä romun ostohinnat ja palvelun kustannukset seisovat ylpeästi omilla riveillään.

Romuttaja auttaa teitä ymmärtämään rahoja ja romuja kokonaiskuvassa. Hän osaa kertoa teille mitkä kaikki asiat vaikuttavat purkutyön kokonaiskustannuksiin.

 

Työn toteuttaminen tuotantoanne häiritsemättä

Tuotannossa aika on rahaa. Sen pysäyttäminen voi maksaa yritykselle suuria summia. Romuttajan tehtävä on suunnitella tuotantokoneen tai -laitteen purkaminen ja noutaminen niin, että häiritsee tuotantoanne mahdollisimman vähän.

 

Työturvallisuus ja riskittömyys

Turvallisuuden tulee olla etusijalla, kun kyse on riskien möhköjen romuttamisesta. Oikea romuttaja noudattaa tiukkoja työturvallisuusstandardeja ja varmistaa, että heidän henkilökuntansa on koulutettu ja pätevä käsittelemään vaarallisia materiaaleja ja koneita.

Selvität tämän esimerkiksi tarkistamalla, onko yrityksellä ISO 45001- sertifikaatti. Tämä kansainvälinen sertifikaatti takaa, että romuttaja huolehtii työntekijöidensä ja asiakkaidensa turvallisuudesta ennaltaehkäisevästi.

 

Vastuullisuus

Metallinkierrätysyritykset ovat eräitä nykyajan kestävyyshaasteiden ratkaisijoita. Ne ottavat käyttöönsä jätetyn tai käytetyn metallin ja jalostavat sen uudeksi raaka-aineeksi, joka on valmis uudelleenkäyttöön. Se ei ainoastaan vähennä tarvetta uusille kaivoksille ja neitseellisille metalleille, vaan myös pienentää huomattavasti tuotannon aiheuttamia ympäristöhaittoja.

Tämä ei meidän mielestä riitä. Romualalla on mahdollisuus vaikuttaa ympäristöasioihin myös omien kierrätysprosessien tasolla. Se tarkoittaa, että romuttaja toteuttaa myös itse metallinkierrätyksen eri vaiheet, kuten purkamisen ja rahdin, mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Voit tarkistaa romuttajaa valitessa, löytyykö heiltä kansainvälinen ISO 14001-sertifikaatti. Se takaa, että he ovat laatineet toiminnalleen ympäristötavotteet ja tehneet suunnitelman kuinka he pääsevät niihin.

 

Yhteenvedettynä

Kun etsit romuttajaa purkamaan ja noutamaan vanhat tuotantokoneet, kiinnitä vaihtoehdoissa huomiota siihen,

  • saatteko koko kierrätyspaketin projektin suunnittelusta, vaiheistuksesta ja aikataulutuksesta aina möhköjen purkuun, noutoon ja kierrätykseen saakka?
  • onko romuttaja hinnoittelun kanssa umpirehellinen eli avaako he projektin kokonaiskustannukset teille? Saatteko luvut kirjallisina ennen kaupantekoa?
  • toimiiko romuttaja tuotantonne puitteissa, eli huolehtiiko he, ettei purkutöistä aiheudu teille taloudellista haittaa?
  • noudattaako romuttaja kansainvälisiä työturvallisuusstandardeja, eli huolehtii teidän ja työntekijöidensä turvallisuudesta?
  • noudattaako romuttaja kansainvälisiä ympäristöstandardeja?

Jos sinulla on romuttaja mielessä ja nyökyttelet tuota yllä olevaa listaa lukiessa, olet mitä luultavimmin löytänyt hyvän tekijän.

Luitko blogisarjan ensimmäiset osat jo?

Vanhojen tuotantokoneiden romuttaminen. Osa 1: 4 syytä miksi se kannattaa nyt

Vanhojen tuotantokoneiden romuttaminen. Osa 2:  Saako siitä rahaa vai joutuuko maksumieheksi itse?

 

METALLIHINNASTO

Katso paljon siitä romusta maksetaan

Metallihinnasto
OTA YHTEYTTÄ

Mitä sanot jos soitetaan?

ROMUBLOGI

Eikö ollutkin aika kuiva, mutta tärkeä aihe??

Tämänkaltaisten aiheiden ymmärtäminen edistää kuitenkin kummasti metallinkierrätyspäätösten tekemistä.

Romublogissa kirjoitamme metalliromusta, rahasta, metallinkierrättämisestä, työturvallisuudesta ja kaikesta muustakin kuivasta. Näin autamme sinua tekemään yrityksellesi hyödyllisiä metallinkierrätyspäätöksiä.

Olemme ISO-sertifioitu yritys

Liike-elämässä pelkkä lupaus ja kädenpuristus ei riitä vakuudeksi toiminnan täsmällisyydestä. Siksi Bureau Veritas on auditoinut toimintamme vuonna 2021 ja myöntänyt meille kansainväliset ISO-standardit, jotka varmistavat asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, että otamme turvallisuus-, ympäristö- ja laatuasiat tosissamme.

Työterveydessä- ja turvallisuudessa ei jousteta

Romualalla turvallisuus ei synny itsestään.

ISO 45001- sertifikaatti takaa, että huolehdimme työntekijöidemme ja asiakkaidemme turvallisuudesta ennaltaehkäisevästi.

Ympäristöä ei romuteta

Romualalla ympäristöasioihin on mahdollisuus vaikuttaa.

ISO 14001-sertifikaatti takaa, että olemme laatineet toiminnallemme ympäristötavotteet ja suunnitelleet toimintamme niihin päästäksemme.

 

Laadusta ei tingitä

Olemme kiinnostuneita asiakkaidemme tyytyväisyydestä.

ISO 9001-standardi takaa että palvelumme on laadukasta ja että kehitämme sitä asiakaspalautteeseen perustuen.