ROMUTA

Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia asiakkaidemme yleisimpiin kysymyksiin. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos et löydä vastausta pohdintoihisi.

Metalliromun sisältö

Mikä kelpaa metalliromuksi?

Metalliromua ovat kaikki esineet, joiden materiaaleista suurin osa on metallia.

Saako romun seassa olla muuta ainesta, kuten puuta, lasia, maa-ainesta, lunta tai vastaavaa?

Romun seassa saa olla pieniä määriä myös muuta materiaalia. Metalliromun mukana tulevat jätteet vähennetään metallien punnituspainoista ja niistä veloitetaan jätelaatujen hintojen mukaisesti ostohyvityksen yhteydessä. Jätelaatujen vähennyshinnat näet täältä.

Voiko teille tuoda muuta jätettä, kuin metalliromua?

Emme vastaanota muuta jätettä, kun metalliromua.

Voiko teille toimittaa romua, joka sisältää metallin lisäksi muutakin materiaalia? Esimerkiksi ruohonleikkureita, jääkaappeja, pesukoneita, jne.?

Kyllä voi. Vastaanotamme kaikkea romua, jonka materiaaleista suurin osa on metallia.

Otatteko vastaan asuntovaunuja?

Otamme asuntovaunuja vastaan, mutta veloitamme niiden käsittelystä. Asuntovaunuissa metalliromupitoisuus on vähäinen. Purku- ja jätekustannukset ovat metallin arvoa suuremmat.

 

Metalliromun nouto

Minkäkokoisia metalliromueriä te noudatte?

Noudamme yli 1000 kg:n metalliromueriä koko Suomen alueella niin yksityishenkilöiltä, yrittäjiltä kuin isoista teollisuusyrityksistäkin.

Minkäkokoisia metalliromueriä ette nouda?

Emme nouda alle 1000 kg:n romueriä, kuten yksittäisiä pesukoneita, matonkuivaustelineitä, mopoja, lipputankoja tai singereitä, vaan ne kannattaa toimittaa lähimpään toimipisteeseemme Liminkaan, Lahteen tai Kouvolaan.

Miltä alueilta noudatte metalliromua?

Noudamme metalliromua koko Suomen alueella.

 

Metalliromun myyminen

Mihin viedä metalliromua?

Suuret metallierät kannattaa myydä meille, koska maksamme romusta rahaa. Romupihamme sijaitsevat Limingassa, Lahdessa ja Kouvolassa ja meille voi tuoda metalliromua aukiolojen puitteissa koska tahansa.

Pienet metalliesineet voi laittaa metallinkierrätysastiaan. Yksittäiset metalliromut, jotka eivät mahdu metallinkierrätysastiaan, voi tuoda meille tai toimittaa kunnalliseen jätekeräykseen.

Miten teille tullaan, tarvitseeko teille varata aika etukäteen?

Meille ei tarvitse varata aikaa. Voit tulla myymään romua aukiolojemme puitteissa milloin tahansa. Katso toimipaikkamme ja niiden aukioloajat täältä.

Voiko eri romulaadut tuoda sekaisin, vai pitääkö ne lajitella etukäteen?

Voit tuoda kummin tahansa. Olemme lajittelun ammattilaisia ja voimme tehdä sen puolestasi. Silloin vähennämme romun ostohinnasta lajittelutyön hinnan, joka perustuu lajitteluun käytettyihin tunteihin. Parhaan korvauksen saat, kun lajittelet romut itse.

 

Auton romuttaminen

Mitä maksaa auton romuttaminen?

Auton romuttaminen ei maksa mitään. Saat auton romuttamisesta rahaa, jos toimitat sen romupihallemme.

Paljonko romuautosta maksetaan?

Romuautosta maksetaan romupihallemme tuotuna sen painon mukaan. Romuautojen ostohintamme näet täältä.

Noudatteko romuautoja?

Noudamme yksittäisiä romuautoja Oulun, Lahden ja Kouvolan alueilta. Yksittäisten autojen kohdalla nouto on ilmainen, mutta emme tee autosta hyvitystä. Jos autosi sijaitsee toisessa kaupungissa, esimerkiksi Turussa tai Helsingissä, suosittelemme olemaan yhteydessä paikalliseen toimijaan.

Useamman auton tapauksessa suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä, sillä noudamme suuremmat erät kauempaa. Teemme autoista kirjallisen tarjouksen ja hyvässä lykyssä saat autoistasi rahaa tilille.

Kannattaako auto myydä kokonaisena vai katalysaattori ja hylsy erikseen?

Olemme huomioineet katalysaattorin arvon kokonaisen auton ostohinnassa. Romuauton ostohintaan sisällytetty katalysaatorin hinta on eri katalysaattoreiden keskiarvo. Suosittelemme myymään auton kokonaisena.

Otetaanko renkaita vastaan?

Otamme niitä vastaan, mutta emme tee niistä ostohyvitystä.

Maksaminen

Mitä metalliromusta maksetaan?

Maksamme eri romulaaduista metallihinnastomme mukaisia hintoja. Hinnat ilmoitetaan tonni- ja kilohintoina eli maksamme romun painoon perustuen. Ajankohtaisen metallihinnaston näet täältä.

Paljonko kuparista maksetaan?

Kuparin ostohinnat näet täältä.

 

Ongelmajätteiden kierrätys

Millaisina maalipurkit toimitetaan?

Maalipurkit voi toimittaa meille tyhjinä ja kuivina.

Millaisina öljysäiliöt toimitetaan?

Öljysäiliö on hyvä tyhjentää ennen maasta nostamista, varastosta siirtämistä tai kuljettamista, jotta ympäristövaurioilta vältytään.

Meille voi toimittaa myös puhdistamattoman öljysäiliön. Veloitamme tällöin sen tarkistamisesta ja puhdistamisesta erillisen maksun. Puhdistamattoman säiliön kuljettamisessa kannattaa huomioida, että saatatte tarvita adr-luvat säiliön tilavuudesta riippuen.

Öljysäiliön puhdistamisesta pitää laatia puhdistustodistus. Saatatte tarvita sitä, jos viranomainen tiedustelee öljysäiliön puhdistamisesta. Saatte puhdistustodistuksen siltä toimijalta, joka hoitaa puhdistamisen.

 

 

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

 

Löydät meidät kolmesta toimipisteestä

Kouvola

Huovilantie 51, 46900 Inkeroinen

Lahti

Vinkakatu 12, 15700 Lahti

Liminka

Ouluntie 20, 91900 Liminka

Pyydä metalliromulle kirjallinen tarjous

Pitää myydä romua? Pitää saada romusta rahaa? Pitää tehdä kirjallinen tarjous ennen kauppoja. Siitä näkee paljon rahaa tulee ja miten romun hinta on laskettu.

Tarjous perustuu romun arvioituun määrään ja palvelujen arvioituun tarpeeseen. Lopullinen ostohyvitys määräytyy metallien todellisten laatujen, toteutuneiden punnituspainojen ja kuljettujen kilometrien mukaan.

Milloin romuista kannattaa pyytää kirjallinen tarjous?

Romuerä on suuri tai laadukas

Maksamme suurista ja laadukkaista romueristä ostohinnastoa korkeampaa hintaa.

rekka

Tarvitset romuille noudon

Vähennämme rahdin kustannukset metalleista tehtävästä ostohyvityksestä. Rahdin hinta riippuu kuljetuista kilometreistä, sekä kuorman määrästä.

Vajaiden kuormien kohdalla pyrimme sopimaan ns. kimppakyytejä asiakkaidemme välille, jotta saamme laskettua yhdelle asiakkaalle kohdistuvan rahdin hintaa.

Tarvitset apua niiden kierrättämisessä

Meiltä löytyy ratkaisut kaikenlaisiin metallinkierrätyshaasteisiin, olipa kyseessä tuotannossa tasaisesti syntyvä metalliromu, tuotantolaitteiden romuttaminen tai vaarallisia aineita sisältävä ja suuri maansiirtokone.

Metallinkierrätyspalvelujen hinta vähennetään metalleista tehtävästä ostohyvityksestä.

romukasa

Romua syntyy tasaisesti

Jos metalliromua syntyy tasaisesti ja tarvitset apua esimerkiksi sen kuljettamisessa tai keräämisessä, meiltä löytyy monenlaisia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin.

Ostajamme auttavat sopivan ratkaisun löytämisessä ja arvioivat sinulle maksettavan ostohyvityksen määrän.

OTA YHTEYTTÄ

Pyydä romulle hinta tästä

KETÄ ME OLEMME

Vaikka ihminen ei koskaan ole valmis, niin tämä romuala me kyllä väitetään osaavamme

Markkinointimiehet pyysivät kertoman resurssiviisaudesta, materiaalivirroista ja vihreämmästä tulevaisuudesta, mutta ei semmoinen markkinointikukku oikein taivu meidän suuhun, joten mennäänpä faktoilla.

Ketä me olemme

Olemme ISO-sertifioitu yritys

Liike-elämässä pelkkä lupaus ja kädenpuristus ei riitä vakuudeksi toiminnan täsmällisyydestä. Siksi Bureau Veritas on auditoinut toimintamme vuonna 2021 ja myöntänyt meille kansainväliset ISO-standardit, jotka varmistavat asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, että otamme turvallisuus-, ympäristö- ja laatuasiat tosissamme.

Työterveydessä- ja turvallisuudessa ei jousteta

Romualalla turvallisuus ei synny itsestään.

ISO 45001- sertifikaatti takaa, että huolehdimme työntekijöidemme ja asiakkaidemme turvallisuudesta ennaltaehkäisevästi.

Ympäristöä ei romuteta

Romualalla ympäristöasioihin on mahdollisuus vaikuttaa.

ISO 14001-sertifikaatti takaa, että olemme laatineet toiminnallemme ympäristötavotteet ja suunnitelleet toimintamme niihin päästäksemme.

 

Laadusta ei tingitä

Olemme kiinnostuneita asiakkaidemme tyytyväisyydestä.

ISO 9001-standardi takaa että palvelumme on laadukasta ja että kehitämme sitä asiakaspalautteeseen perustuen.