Ilmoituskanava

Näissä romuhommissa on loppujen lopuksi kyse ihmisistä. Siitä, että jokaista ihmistä kohdellaan reilusti. Meille reiluus merkitsee sitä, että kaikkien ihmisten turvallisuudesta ja terveydestä pidetään huolta, asiat hoidetaan niin kuin yhdessä on sovittu, eikä luontoa romuteta.

Lupaukset ovat kuitenkin tyhjiä sanoja, jos niiden toteutumista ei seurata. Haluamme varmistua siitä, että jokaisella on mahdollisuus kertoa, jos kokee tai todistaa epäreilua kohtelua.

Olemme ottaneet ilmoituskanavan eli ”whistleblowing”-kanavan käyttöön yhdessä Umacon Oy:n kanssa, koska Romuta on Umaconin omistuksessa. Ilmoituskanava on olemassa, jotta Romutan työntekijöillä, asiakkailla ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus raportoida rikoksesta, rikkomuksesta tai väärinkäytösepäilyksestä luottamuksellisesti ja anonyymisti. Teemme yhteistyötä kolmannen osapuolen Easywhistlen kanssa, joka tarjoaa järjestelmän ilmoituksen käsittelyyn ja vastaa ilmoituksen tekijän anonyymiydestä.

 

Ilmoitukset voivat koskea

  • ihmisten turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä rikkomuksia
  • yksityisyyden suojan loukkauksia
  • ympäristörikkomuksia
  • korruptiota ja taloudellisia väärinkäytöksiä

 

Ilmoituksen tekeminen

1. Siirry EasyWhistle-palveluun tästä

2. Lue ohjeistus ilmoituksen tekemisestä etusivulta

3. Aloita uuden ilmoituksen tekeminen ”ILMOITA” napista

4. Syötä pyydetyt tiedot: otsikko, sijainti, ajankohta ja kuvaus tapahtuneesta. Voit liittää mukaan kuvatiedostoja. Sinun ei tarvitse lisätä viestiin henkilötietojasi. Huom! Merkitse viestiin selkeästi, kumpaa yritystä ilmoitus koskee: Umacon Oy:tä vai Romuta Oy:tä. Ilmoituskanava on yhteinen, sillä Romuta on Umaconin omistuksessa.

5. Lähetä ilmoitus ”LÄHETÄ” napista

Ilmoittajasta ei kerätä analytiikkaa tai muuta dataa. Kuvatiedostot muutetaan uusiksi tiedostoiksi metatietojen, kuten aikaleiman ja muiden tunnistetietojen poistamiseksi Easywhistlen toimesta.

 

Ilmoituksen seuraaminen

Ilmoituksen tekemisen jälkeen saat seurantatunnisteen: ota se talteen ja säilytä sitä turvallisesti. Pääset seuraamaan ilmoituksen etenemistä, antamaan lisätietoja ja lukemaan mahdollisia kommentteja seurantatunnisteen avulla.

Palataksesi ilmoitukseen voit navigoida ”avaa”-välilehdelle ja syöttää seurantatunnisteen sille varattuun kenttään. Muista seurata ilmoitusta tasaisin väliajoin.

 

Ilmoituksen käsittely

Ilmoituksia käsittelevät Romuta Oy:n ja Umacon Oy:n ylin johto, laatupäällikkö ja työntekijöitä edustavan työsuojelutoimikunnan vastuuhenkilö. Läpinäkyvyyden varmistamiseksi jokaisesta ilmoituksesta tulee tieto kaikille ilmoituksia käsitteleville henkilöille.

 

Ilmiantokanavaa käsittelee kolmas osapuoli Easywhistle Oy. Yhteistyössä Romuta Oy ja Umacon Oy ovat tietojen kerääjiä ja Easywhistle Oy on tietojen käsitteljä.

Ilmoituskanavan käyttö perustuu lakiin Euroopan unionin ja kansallisen oikeuden rikkomisesta ilmoittavien suojelusta1171/2022. Ilmoittajansuojelulakia sovelletaan väärinkäytöksistä ilmoittavien henkilöiden suojeluun, jotta kuka tahansa voi ilmoittaa rikoksesta, rikkomuksesta tai väärinkäytösepäilyksestä luottamuksellisesti ja anonyymisti.