YRITYKSILLE

Uskomme pitkiin suhteisiin

Kannattava metallinkierrätys rakennetaan pitkässä pelissä

Metallinkierrätys­palvelumme yrityksille

Metallilevyromua kasassa.

Metallijätteen kierrättäminen

Tarvitsette metallinkierrätyssopimuksen, jolla koko romuralli hoituu kerralla? Ja romuvirta muuttuu kassavirraksi?

Räätälöimme teille sopivan metallinkierrätyssopimuksen, jolla koko romuralli hoituu kerralla. Huolehdimme, että tuotantotilanne pysyvät siisteinä ja romuvirta muuttuu kassavirraksi.

Romuta Oy hoitaa nosturin romutuksen

Kone- ja laitepurku

Tuotantoon on tulossa uusi kone ja vanha on vielä tiellä?

Tiedämme, että aika on rahaa. Vanha kone pitää hoitaa uuden alta nopeasti pois tuotantoa häiritsemättä.

Tämän me osaamme. Poistamme vanhat tuotantokoneet nopeasti ja täyden palvelun periaatteella.

 

 

 

Tehtaiden ja rakennusten nykyaikaistaminen

Rakennusten nykyaikaistaminen

Yksi tai useampi laitos nykyaikaistetaan?

Suunnittelemme, vaiheistamme ja toteutamme kaikenkokoisten rakennusten purkuprojektit rautaisella ammattitaidolla. Olemme purkutöiden rautaisen ammattilaisen, Umacon Oy:n omistuksessa. Tarjoamme purkutyön ja metallinkierrätyksen kokonaispalveluna yhden katon alta.

 

Tehtaiden ja rakennusten purkaminen

Rakennuspurku

Iso laitos on alasajettu ja nyt tavarasta on päästävä eroon?

Suunnittelemme, vaiheistamme ja toteutamme kaikenkokoisten rakennusten purkuprojektit rautaisella ammattitaidolla. Olemme purkutöiden rautaisen ammattilaisen, Umacon Oy:n omistuksessa. Tarjoamme purkutyön ja metallinkierrätyksen kokonaispalveluna yhden katon alta.

 

Piha-alueiden suursiivous

Pihaan on kertynyt metallirompetta, josta on päästävä eroon?

Tulemme siivoamaan piha-alueilla ja tuotantotiloissa makaavat metalliromut. Tiedämme miten tämä hoidetaan ilman, että romuista karkaa haitallisia aineita ja nesteitä ympäristöön.

RAHAT JA ROMUT

Romu on käypää valuuttaa

ja siihen sitoutuu paljon rahaa. Näin hyödynnätte sitä:

metalliromun nouto koko suomen alueelta

Purkukustannusten maksaminen

Kun tuotantokoneen tai -laitteen purkaminen tai rakennuksen nykyaikaistaminen tai purkaminen tulee ajankohtaiseksi, herää usein kysymys kustannuksista. Voitte kattaa purkuprojektin kustannuksia myymällä purkutyössä syntyvää metallijätettä, eli voitte käyttää romuvaluuttaa maksuvälineenä.

Kassavirran kasvattaminen

Romuvaluutta eli metalliromuun sitoutunut raha muuttuu kassavirraksi tuossa tuokiossa, kun ostamme metalliromunne ja maksamme niistä euroja pankkitilillenne.

Uusien investointien rahoittaminen

Romuvaluutalla eli metalliromuun sitoutuneella rahalla voi rahoittaa uusia investointeja. Romuvaluutan kerryttäminen alkaa tilanteenne kartoittamisesta. Löytyykö toimitiloistanne metallijätettä, joka joutaa kierrätykseen? Tai vanhoja koneita tai laitteita, joita ei enää käytetä, ja jotka joutavat romuksi? Kierrättämällä yrityksenne romut voitte rahoittaa tulevaisuuden investointeja olemassaolevilla jätteillä ja saada toimitilat samalla siistiksi.

OTA YHTEYTTÄ

Mitä sanot jos soitetaan?

RAHAT JA ROMUT

Näin maksamme teille

1. Laskemme romulaatujen ostohinnat

Kunkin romulaadun paino kerrotaan kyseisen romulaadun ajankohtaisella hinnalla. Lopuksi eri romulaatujen hinnat lasketaan yhteen.

2. Laskemme kierrätyspalvelujen kustannukset

Kierrätyspalvelun, kuten logistiikan tai lajittelupalvelun hinta kerrotaan palvelun määrällä. Lopuksi eri palvelujen hinnat lasketaan yhteen.

3. Vähennämme kierrätyspalvelujen kustannukset romujen ostohinnoista

Lopuksi kierrätyspalveluiden hinta vähennetään romujen ostohinnasta.

Jos romun ostohinta ei kata kierrätyspalveluiden hintaa, veloitamme ylimenevän summan erikseen. Jos romun ostohinta ylittää kierrätyspalvelun hinnan, maksamme erotuksen asiakkaamme tilille.

 

RAHAT JA ROMUT

Näin kilpailutat romuttajan

01 Vertaile tarjoukset rauhassa

Huomioi, että eri toimijat hinnoittelevat eri tavalla. Tämä tarkoittaa, että tarjoukset eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään. Osa toimijoista antaa romulle yhden hinnan, johon on sisällytetty kierrätyskustannukset. Hinnoittelun läpinäkyvyyden varmistamiseksi me annamme romun hinnan ja kierrätyskulut erikseen.

02 Selvitä, onko kierrätyskuluja piilotettu romun hintaan

Romun ja kierrätyskustannusten erottaminen toisistaan helpottaa taloudellista päätöksentekoanne. Metallien markkinahintojen vaihtelun seuraaminen on helpompaa, kun niihin ei ole sisällytetty muita kustannuksia. Kierrätyskustannusten, kuten rahdin tai lajittelupalvelun määrien seuraaminen ja hallitseminen on helpompaa, kun pystytte seuraamaan näihin palveluihin kuluneita tunteja. Teidän päässä myös mahdollinen projektikohtainen kannattavuuden vertailu mahdollistuu.

Hinnoitteluperiaatteemme on yksinkertainen – teille kerrotaan kaikki luvut. Lopullisen ostohyvityksen määrä saadaan, kun romun hinnasta vähennetään kierrätyspalvelun hinta. Tässä on teille kaksi etua.

03 Tarkista optimoiko romuttaja metallinkierrätyksenne

Teille maksettavien eurojen määrään vaikuttaa metallien markkinahintojen lisäksi kierrätyskulut, joita syntyvät tilanteesta riippuen esimerkiksi romun kuljettamisesta ja lajittelemisesta. Romuttaja, joka haluaa maksimoida romuvaluuttanne määrän, optimoi kierrätyksen eri vaiheet.

Kierrätyksen optimointi on riippuu tilanteesta, mutta käytännössä se tarkoittaa, että kierrätysprosessissa ei tehdä turhaa työtä, josta syntyy teille kuluja. Yhdelle asiakkaalle se voi merkitä, että metallit lajitellaan tarkasti, kun taas toiselle se saattaa merkitä ettei niitä lajitella asiakkaalla ollenkaan.

REFERENSSIT

Näin asiakkaamme kertovat meistä

Eikö se niin ole, että totuus tulee asiakkaan suusta? Lue yritysasiakkaidemme kokemuksia siitä, miten he ovat hyödyntäneet romuvaluuttaa ja kuinka hyvät metallinkierrätyspäätökset ovat tehostaneet heidän liiketoimintaansa.

Referenssit

Miksi suosittelemme itseämme romutuskumppaniksi?

Koska osaamme nämä hommat.

01 Tiedämme mitä pitää tehdä

Voitte nukkua yönne rauhassa. Tuomme möhkälemäiseen ongelmaan selkeyden. Kerromme miten työ tehdään vaivattomimmin. Vaiheistamme ja aikataulutamme projektit niin, ettei teidän toimintanne kärsi kierrätystoimista.

02 Haluamme ratkaista teidän ongelmat

Olemme kiinnostuneita teidän toiminnasta ja kierrätykseen liittyvistä ropleemista. Meidän kanssa työskentely on ratkaisukeskeistä ja selkeää. Tartumme asioihin hymyssä suin.

03 Emme tule riskien kanssa

Romuttaminen tehdään työturvallisesti, ympäristöystävällisesti ja teidän tuotantoanne häiritsemättä. Romujen purkaminen, siirtäminen ja kierrättäminen ei pysäytä teidän tuotantoa. Savut, kaasut ja pölyt pidetään kurissa.

04 Panostamme laatuun

Meidän vaatteet ja koneet saattaa joskus olla paskaisia, mutta ne ovat parhaita. Työntekomme on turvallista, kestävää ja teitä palvelevaa. Toimitamme kaikki liput ja laput ja meillä on ISO 45001-, 14001- ja 9001 sertifikaatit taskussa.

05 Hinnoittelemme läpinäkyvästi

Tärkeintähän tässä romukaupassa on, että te tiedätte ennen kauppoja a) mikä hinta on ja b) mistä se muodostuu. Maksamme rahat ajallaan ja teemme romu- ja rahavirtojen seuraamisesta helppoa.

06 Toimimme ekologisesti

Olemme kierrätyskumppani, jonka voi rohkeasti mainita omassa ympäristösuunnitelmassa. Toimimme ekologisesti ja eettisesti kaikkien mahdollisten pykälien mukaan. Todistuksena tästä meillä on ISO 14001-sertifikaatti.

Romuta on hyvä kierrätyskumppani meille, koska heidän metallien hinnoittelu on kilpailukykyistä ja toimintakulttuuri on keskustelevaa ja asiakkaan intressejä huomioivaa. Meidän on helppo kysyä, jos jokin asia askarruttaa, eikä useiden vuosien yhteistyössä ole kertaakaan tarvinnut epäillä Romutan punnituksia tai lausuntoja.

Tapani Saari Toimitusjohtaja Tapani Saari Oy

Miksi asiakkaamme ovat valinneet meidät?

Koska ei tehdä asioista monimutkaisia.

01 Ratkaisemme ropleemat

Löydämme ratkaisut. Meidän kanssamme ei tarvitse tietää, mitä metallinkierrätysprojektissa pitää ottaa huomioon, tai kuinka se toteutetaan vaivattomimmin. Pilkomme hähmäisenkin ongelmavyyhdin vaiheisiin ja toteutamme ne asiakkaamme puolesta.

02 Opetamme romusta

Ajattelemme, että asiakkaamme pystyy tekemään yritykselleen parhaita päätöksiä, kun hän ymmärtää romulaatujen, laatuvaatimusten ja hinnoittelun päälle.

03 Olemme umpirehellisiä

Se tarkoittaa, että asiakkaalle kerrotaan kaikki ja tyyli on suora. Emme piilota kustannuksia romun hintaan tai lupaa mahdotonta.

04 Haasteet eivät ole esteitä

Ratkaisukeskeisen asenteen ansiosta näemme haasteet mahdollisuuksina. Tunnemme eri toimialojen lainalaisuudet. Meillä on hallussa monipuoliset työmenetelmät ja mukaudumme haastaviin työolosuhteisiin ja aikataulupaineeseen.

05 Kaikki onnistuu

Kädet ei nouse pystyyn asiakkaan ongelman edessä, vaikka se olisi kiperä.

06 Yhteinen hyvä menee edelle

Suurissa projekteissa prosessit saattavat olla pitkiä ja vaatia useiden henkilöiden kuulemista. Haluamme löytää asiakkaallemme parhaan ratkaisun. Emme aja projekteissa omaa etuamme.

OTA YHTEYTTÄ

Mitä sanot jos soitetaan?

Olemme ISO-sertifioitu yritys

Liike-elämässä pelkkä lupaus ja kädenpuristus ei riitä vakuudeksi toiminnan täsmällisyydestä. Siksi Bureau Veritas on auditoinut toimintamme vuonna 2021 ja myöntänyt meille kansainväliset ISO-standardit, jotka varmistavat asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, että otamme turvallisuus-, ympäristö- ja laatuasiat tosissamme.

Työterveydessä- ja turvallisuudessa ei jousteta

Romualalla turvallisuus ei synny itsestään.

ISO 45001- sertifikaatti takaa, että huolehdimme työntekijöidemme ja asiakkaidemme turvallisuudesta ennaltaehkäisevästi.

Ympäristöä ei romuteta

Romualalla ympäristöasioihin on mahdollisuus vaikuttaa.

ISO 14001-sertifikaatti takaa, että olemme laatineet toiminnallemme ympäristötavotteet ja suunnitelleet toimintamme niihin päästäksemme.

 

Laadusta ei tingitä

Olemme kiinnostuneita asiakkaidemme tyytyväisyydestä.

ISO 9001-standardi takaa että palvelumme on laadukasta ja että kehitämme sitä asiakaspalautteeseen perustuen.

Usein kysyttyä

Millä alueella toimitte?

Toimipisteemme ovat Kouvolassa, Lahdessa, Limingassa ja Hämeenlinnassa, mutta palvelemme yritysasiakkaitamme koko Suomen alueella.

Olettekohan liian kallis meille, kun ette toimi samassa kaupungissa kun me?

Asia ei ole näin yksinkertainen. Romusta tehtävän hyvityksen määrä riippuu lukuisista tekijöistä, joista rahdin hinta on vain yksi. Lisäksi koko Suomen kattavan laajan nouto- ja vientiverkostomme vuoksi onnistumme pitämään rahtikulut kurissa. Käytännössä tämä perustuu siihen, että noutorahtien kohdalla pystymme jakaa vajaiden kuormien kustannuksia asiakkaidemme kesken. Terästehtaille kohdistuvissa vientirahdeissa taas pystymme hyödyntämään paluumatkat.

Miksi meidän kannattaisi kilpailuttaa olemassa oleva romutuskumppani?

Oletko pohtinut, onko nykyinen metallinkierrättäjänne suunnitellut palvelunne kierrätysvaiheet niin, että teidän kulut pidetään minimissä? Tehdäänkö lajittelu oikein: ei liian tarkasti, mutta ei liian suurpiirteisesti? Onko rahtipainot optimoitu? Maksatteko ylimääräisistä lavoista?

Saammeko tästä metalliromusta rahaa vai joudummeko maksumiehiksi?

Haluamme, että te hyödytte romujen kierrättämisestä taloudellisesti. Optimoimme kierrätyspalvelua niin, että teidän kierrätyskulut pysyy minimissä ja teille maksetaan. Tilanteet, joissa asiakas on maksumies on mahdollinen, mutta harvinainen. Näissäkin tilanteissa romuista on tehty hyvitys, mutta kierrätyspalveluiden hinta on ylittänyt romuista tehtävän ostohyvityksen. Tämänkaltaisissa poikkeustilanteissa avaamme tilanteen luvut asiakkaalle, ja asiakkaalla on päätösvalta siitä miten toimitaan.

Miksi hinta vaihtelee eri aikoina ja eri toimijoiden välillä?

Romun hinta koostuu monesta tekijästä, kuten metallien markkinahinnoista, terästehtaiden ostohinnoista ja metallien yleisestä kysyntätasosta. Eri toimijat hinnoittelevat romua eri tavoin. Osa pitää romun hinnan ja kierrätyskulut toisistaan erillään, kun taas toiset laittavat kierrätyskulut romun hintaan. Me pidämme hinnat erillään, koska haluamme olla rehellisiä todellisista numeroista. Romunmyyjänä kannattaa olla tarkkana, ettei ostohinta tule piilokulujen kanssa.

KETÄ ME OLEMME

Vaikka ihminen ei koskaan ole valmis, niin tämä romuala me kyllä väitetään osaavamme

Markkinointimiehet pyysivät kertoman resurssiviisaudesta, materiaalivirroista ja vihreämmästä tulevaisuudesta, mutta ei semmoinen markkinointikukku oikein taivu meidän suuhun, joten mennäänpä faktoilla.

Ketä me olemme