Auton romuttaminen ja romutuspalkkio

Romutuspalkkiokampanja alkoi 1.12.2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa. Palkkion suuruus riippuu hankittavasta kohteesta. Sähköpyörään tai joukkoliikennelippuun se on 1000 €. Uuteen autoon päästöluokasta riippuen 1000 € tai 2000 €. Tämän lisäksi autoalalla on oma 500 € romutuspalkkio, joka pitää hakea autotilauksen yhteydessä.

Romuauton voi tuoda meille itse tai tehdä noutotilauksen sivujemme kautta Tilaa palvelu. Auton romutuksen yhteydessä saat meiltä romutustodistuksen, jolla voit hakea palkkiota Tracom:lta. Maksamme meille toimitetusta kokonaisesta autosta romuhinnaston mukaan. Auton noudon voi saada veloituksetta, jos haku osuu sopivasti muiden noutojen yhteyteen. Erikseen tehdystä noudosta veloitamme rahtihinnaston mukaan.

Tarkemmat ohjeet romutuspalkion käytöstä auton hankintaan kannattaa lukea romutuskampanja.fi sivulta. Sähköpyörän tai joukkoliikennelipun hankintaan hyödyntämisestä voit lukea traficom.fi sivulta. Usein kysytyissä kysymyksissä on myös hyvin tapauskohtaista lisätietoa. Niihin pääset siirtymään kätevästi tämän linkin kautta usein kysytyt kysymykset.

Usean romutuspalkkion käytöstä samaan kohteeseen on valmisteilla lakimuutos. Muutoksen tultua voimaan useamman romutuspalkkion käyttö samaan kohteeseen ei ole enään mahdollista. Asiasta voit lukea lisää täältä.