VASTUULLISUUS

Romuakatemia

Tässä romuhommassa on paljon asioita, joita korkeakoulukirjoista ei löydä eikä akatemia opeta. Itse ollaan kokemuksen kautta opittu ja opeteltu.

Siitä on syntynyt romuakatemia eli perusopinnot kestävän kehityksen mukaiseen romuliiketoimintaan.

01.

Filosofia

Eli näihin arvoihin me nojataan.

Meidän porukassa uskotaan, että kun tekee aina parhaansa tulee myös alansa parhaaksi.

Ja kun me tehdään parhaamme se näkyy positiivisesti ihmisten hyvinvoinnissa ja luonnonvarojen kulutuksessa. Tottakai paikallisena yrityksenä mahdollisuudet koko maailman pelastamiseen ovat rajatut, mutta me uskotaan silti jääräpäisesti, että aina pystytään parempaan. Muutokset tapahtuvat esimerkkien voimalla. Silloin kun me touhutaan tavoitteellisesti arjessa ympäristön ja ihmisten hyväksi ja vaaditaan samaa asennetta myös meidän yhteistyökumppaneilta, niin eikös se ole jo jotain se?

02.

Ympäristöoppi

Eli näin me pelastetaan maapalloa.

Nämä romuhommat on kestävää kehitystä parhaimmillaan. Romu oli ennen tuote ja ennen tuotetta se oli raaka-ainetta.

Raaka-aine saadaan joko luonnosta tai palauttamalla se takaisin raaka-aineeksi jätteestä. Me ollaan valittu elämän tehtäväksi tuo jälkimmäinen, jota myös kiertotaloudeksi kutsutaan. Kiertotaloudessa materiaalit kiertävät maailmassa ja käytetään uudelleen niin kauan kunnes niissä on vielä arvoa. Tällä tavoin vähennetään luonnonvarojen kulutusta ja poistetaan jätettä.

Me tiedetään jätteistä ja päästöistä todella paljon. Kun me kerrotaan meidän asiakkaille jätteen synnystä ja neuvotaan jätteiden ennakoivasta lajittelusta se vähentää suoraan päästöjä ja parantaa samalla materiaalien jatkokäytön mahdollisuuksia.

Romutalla on heinäkuussa 2019 otettu käyttöön Suomen ensimmäinen täyssähköinen metallinleikkausasema. Sähköinen Tauruksen leikkuripaalain sai seurakseen Sennebogenin täysin sähköisen materiaalinkäsittelykoneen. Tyytyväisiä ollaan oltu!

Suurin osa päästöistä syntyy kun koneet käyttävät polttoainetta ja energiaa. Metalliromun kuljetukset ja noudot muodostavat suurimman osan meidänkin päästökakusta. Uuden teknologian avulla pystytään onneksi leikkaamaan tätä kakkua kun koneiden käyttöajat lyhenee, romunkäsittely tehostuu ja kuljettujen kilometrien määrä vähenee.

Uudet kuljetusalan asetukset ja kuljetuskalustot mahdollistavat myös sen, että pienimmillä mahdollisilla päästöillä voidaan viedä kerralla enemmän tavaraa. Tästä syystä yrityksesi pihaan saattaa ilmestyä aikaisempaa isompia metallinkeräyslavoja.

03.

Terveystieto

Eli näin me pidetään oma porukka terveenä ja turvassa.

Ollaan opittu, että tekevälle virheitä sattuu. Näin se työ tekijäänsä opettaa. Sellaista ei tarvitse hävetä.

Kirjataan tapahtuneet ylös, korjataan ongelma ja ohjeistetaan muitakin. Meillä virheitä ei tehdä kuin kerran ja onnistumisia monistetaan. Kun onnistumisista saadaan iloa ja virheet eivät rassaa romuttajan mieltä pysyy motivaatiokin kummasti yllä.

Turvallisuusasioissa virhettä ei saa sattua. Pienimpäänkin vaaratilanteeseen pitää puuttua heti. Ollaan varta vasten opeteltu tunnistamaan vaaranpaikkoja, kirjaamaan havaintoja ylös ja pitämään koko porukalla kenttää turvallisuusasioiden puolesta silmällä. Me pidetään huolta, että havaintoihin myös puututaan ennen kuin mitään ehtii tapahtua. Näin vältetään turhat turmat ja tehdään romupihasta turvallinen.

04.

Yhteiskuntaoppi

Eli näin me torjutaan epärehellisyyttä.

Romualalla tulosta syntyy vain ja ainoastaan tekemällä pitkäjänteisesti ja rehellisesti oikeita töitä.

Pikavoitot eivät tulosta tuota ja huonon maineen kello kauas kuuluu. Talouden kestävässä kiertotaloudessa tämä tarkoittaa sitä, että ollaan väleissä viranomaisten eikä hämärämiesten kanssa. Näistä teeseistä ollaan koostettu itsellemme ohjeet, joiden mukaan kun toimitaan niin tulosta syntyy ja rehellisyys maan periin. Ja näistä opeistahan hyötyy myös meidän yhteistyökumppanit.

05.

Tentti

Eli näin me osoitetaan sitoutumisemme ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin vaalimiseen.

Kyllähän se niin on, että teot kertoo enemmän kun sanat.

Olemme osoittaneet sitoutumisemme huippuosaamiseen, luotettavuuteen ja läpinäkyvyyteen saavuttamalla ISO-sertifikaatit.

ISO eli International Organization for Standardization on maailmanlaajuisesti tunnustettu organisaatio, joka kehittää ja julkaisee standardeja useille eri aloille. Nämä standardit auttavat varmistamaan, että yrityksen tuotteet ja palvelut ovat korkealaatuisia ja jatkuvasti luotettavia.

Olemme on saavuttaneet laadunhallintajärjestelmä-, ympäristö- ja työturvallisuussertifikaatit, jotka osoittavat omistautumisemme korkeimpien laatu- ja huippuosaamisen standardien täyttämiseen kaikessa toiminnassamme. Näistä tunnustuksista olemme ylpeitä ja pyrimme jatkuvasti parantamaan prosessejamme niiden ylläpitämiseksi.

Työturvallisuus ja -terveys

ISO 45001– sertifikaatti takaa, että huolehdimme työntekijöidemme ja asiakkaidemme turvallisuudesta ennaltaehkäisevästi.

Ympäristö

ISO 14001-sertifikaatti takaa, että olemme laatineet toiminnallemme ympäristötavotteet ja suunnitelleet toimintamme niihin päästäksemme.

Romualalla merkittävimmät päästöt syntyvät logistiikasta, jonka takia olemme suunnitelleet tuotantomme sekä ulkoisen logistiikan niin, että tyhjät kilometrit pystytään minimoimaan.

Hyödynnämme myös energiaa säästävää teknologiaa, kuten vihreällä sähköllä toimivaa täysisähköistä leikkausasemaamme.

Laatu

ISO 9001-standardi takaa että palvelumme on laadukasta ja että kehitämme sitä asiakaspalautteeseen perustuen.

 

Soita

08 237 48 900

Puhelimeen vastaillaan aina 7:30 ja 16:30 välillä. Takaisin soitetaan ripeästi, jos ei ole heti saatu kiinni.

Kirjoita

info@romuta.fi

Jos tiedät, ketä tavoittelet, niin tyypillinen etunimi.sukunimi@romuta.fi onnistuu myös.

Kontaktia voi ottaa myös sähköisesti →