• Uutiset

Tiedote yrityskaupasta: Umacon Oy on ostanut Romutan

Umacon Oy, yksi Suomen johtavista purkualan yrityksistä ostaa Pohjois-Suomen suurimman yksityisen metallinkierrätysyrityksen Romuta Oy:n koko osakekannan. Umacon on kotimaisen pääomasijoittajan, Folmer Management Oy:n hallinnoiman Folmer Equity Fund I- rahaston sijoituskohde, jolla on aikaisempaa metallinkierrätystoimintaa Etelä-Suomessa. Romutan Pohjois-Pohjanmaan metallinkierrätystoiminta ja vahva metallinkierrätysalan osaaminen tehostaa Umaconin kiertotalouden prosesseja entisestään. Yrityskaupan jälkeinen yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on noin 36 miljoonaa euroa ja yritykset työllistävät 85 henkilöä.

Purkutyö ja metallinkierrätys ovat kiertotaloudessa peräkkäisiä prosesseja. Koneiden-, laitteiden- ja rakennusten purkutöiden jälkeen jätteet kierrätetään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, eli niistä hyödynnetään kaikki uudelleen käytettävissä olevat raaka-aineet. Romutan vahva metallinkierrätysalan osaaminen vahvistaa Umaconin metallinkierrätystoimintaa.

Romutan paikallinen brändi laajenee valtakunnalliseksi

Romuta on kasvanut viiden vuoden aikana Pohjois-Pohjanmaan johtavaksi yksityiseksi metallinkierrätysalan yritykseksi. Romutan brändi on rakentunut ammattitaitoisen metalliromun ostamisen ja palvelukeskeisyyden ympärille. Liiketoiminta kattaa metalliromun ostamisen lisäksi asiakkaan myyntiä helpottavia palveluja, kuten nouto-, polttoleikkaus- ja kuivatuspalvelut, sekä kierrätystä helpottavia välineitä, kuten vaihto- ja keräyslaatikot. Yrityskaupan myötä Romutan brändi laajenee Umaconin Lahden ja Kouvolan metallinkierrätyspisteisiin, sekä Umaconin tuleviin kohteisiin.

”Olen todella iloinen, että alan osaamisemme on tunnistettu ja pääsemme todella lunastamaan lupauksemme ”Romutamme kaiken” isojenkin romutuskohteiden, kuten rakennusten kohdalla. Palveluasenne, ekologisuus ja tehokkuus ovat asioita, joihin liiketoimintamme on pohjautunut ja joihin kasvava liiketoimintakin on hyvä perustaa” toimitusjohtajamme Jyrki Mutanen kertoo.

Yrityskauppa hyödyttää asiakkaita

Asiakkaiden saama palvelu tulee nopeutumaan ja metallin ostohinnoilla tulee olemaan nousuvaraa, sillä Umacon saavuttaa kustannussäästöjä liiketoiminnan laajentamisella. Yrityskaupan myötä Umaconin metallinkierrätyskapasiteetti tuplaantuu ja yrityksen resurssit jakautuvat maantieteellisesti laajalle aluelle. Kun metallinleikkaus- ja kierrätysmahdollisuuksia on Etelä-Suomen lisäksi Pohjois-Suomessa, myyntimääriä ja tehokkuutta saadaan kasvatettua. Tulevaisuudessa esimerkiksi pohjoisessa sijaitsevista purkukohteista tuleva metalli voidaan leikata ja käsitellä paikallisesti Etelään kuljettamisen sijaan.

”Myyntikanavien- ja volyymien kasvaessa liiketoiminnan volaliteetti eli riskiherkkyys pienenee ja kustannukset laskevat, sillä logistiikan tarve vähenee, kun toimintoja pystytään tekemään paikallisesti. Taloudellisten säästöjen lisäksi saavutetaan positiivinen ympäristövaikutus päästöjen pienenemisen myötä”, Umaconin toimitusjohtaja Juha Nyberg kertoo.

Yritykset jatkavat toimintaansa toistaiseksi omien Y-tunnustensa alla, mutta tulevaisuudessa yhteisiä voimavaroja hyödynnetään liiketoimintaa yhdistämällä.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja, Sami Tuominen, Folmer Management Oy, +358 0407084905, sami.tuominen@folmer.fi

Toimitusjohtaja, Juha Nyberg, Umacon Oy, +358 40 075 0746, juha.nyberg@umacon.fi

Toimitusjohtaja, Jyrki Mutanen, Romuta Oy, +358 40 920 8237, jyrki.mutanen@romuta.fi

Aiheesta muualla

folmer.fi

umacon.fi

yle.fi

rantalakeus.fi

kaleva.fi

kouvolansanomat.fi

keskilaakso.fi