• Uutiset

Asiakastiedote: Seisooko teidän pihalla pommi?

Olipa kerran suomalainen murskauslaitos. Eräänä heinäkuisena maanantaina räjähti: voimakas paineaalto räjäytti murskaimen ja repi murskauslaitoksen ja tuotantotilojen rakennukset kappaleiksi. Hyvällä onnella räjähdyksessä ei sattunut henkilövahinkoja. Aineelliset vahingot olivatkin toista luokkaa.

Mikä aiheutti räjähdyksen?? Pommi??? Kuljettimella sijaitsevan kameratallenteen todistamana syttyvää nestettä sisältävä litistetty tynnyri. Voisi sitä pommiksikin kutsua, sillä litra höyrystynyttä bensiiniä aiheuttaa optimaaleissa olosuhteissa saman räjähdysvoiman kuin n. 6 kg dynamiittia.

Miten varmistat turvallisuuden omassa pihassa?

Ota räjähdysriski huomioon – syttyvät nesteet voivat höyrystyä missä vaan. Avaa tynnyreiden, säiliöiden ja polttoainetankkien korkit ja tyhjennä ne huolellisesti heti vastaanottovaiheessa.

Miten me ehkäisemme vaaratilanteita jatkossa?

Muutimme tynnyreiden ja muiden umpinaisten astioiden laatuluokittelua. Ne luokitellaan jatkossa puhtaan  peltiromun sijaan sekapeltiromuksi tai sekalaiseksi rautaromuksi. Vastaanotamme jatkossakin kaikenlaisia astioita, mutta veloitamme esikäsittelemättömistä astioista ostohyvityksen yhteydessä.

Kiitos ymmäRRyksestänne ja yhteistyöstänne.

Romuterveisin,

Romuta Oy

Sivut

Metallihinnasto

Lue lisää
ROMUBLOGI

Haluatko tietää lisää romuista?

Eikö ollutkin aika kuiva, mutta tärkeä aihe?? Romublogissa kirjoitamme metalliromusta, rahoista, metallinkierrättämisestä, työturvallisuudesta ja kaikesta muustakin kuivasta asiasta. Näin autamme sinua tekemään yrityksellesi hyödyllisiä metallinkierrätyspäätöksiä.