• Uutiset

Ekokorttelin kierrätystapahtuma

Kysy mitä vaan jätteistä Ekoparkin kierrätystapahtumassa 25.5!

Onko sinulla kysymyksiä kotitalouden jätteistä, kuten

  • Minne puutarhajätteet voi toimittaa?
  • Mitä kaikkea otetaan vastaan metallinkierrätyksessä?
  • Miten teen vanhalle patjalle?
  • Voiko roskiksen tyhjennysväliä pidentää, jos olen koko kesän mökillä?

Tai oletko yrittäjä, jolla satunnaisesti tulee isompi määrä yritysjätettä, etkä tiedä mihin sitä toimitetaan? Oletko epävarma, kuuluuko yrityksesi jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon vai tuleeko sinun itse järjestää yrityksesi jätehuolto?

Näihin ja muihin kotitalouksien sekä yritysten kierrättämisen kysymyksiin löytyy vastauksia Limingan Ekoparkin kierrätystapahtumasta lauantaina 25.5.

Limingan lajitteluasema vastaanottaa kaikkia jätteitä

Tule tutustumaan Limingan lajitteluaseman ja käsittelylaitoksen toimintaan. Tapahtumassa kuulet jätteiden kierrättämisestä, raaka-aineiden kiertokulusta, sekä niiden logistiikasta. Limingan lajitteluasema ottaa tapahtuman aikana vastaan kaikkia, myös maksullisia jätteitä Lakeuden EKOn asiakkailta, eli Limingan, Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven kuntalaisilta. Tapahtuman aikana kuntalaiset voivat esimerkiksi tuoda puutarhajätettä. Lisäksi peräkärryyn voi ostaa edullisesti kuorikatetta, istutusmultaa ja nurmikkomultaa. Jäteaseman metallinkierrätyspisteeseen voi tuoda sinne sopivaa metallijätettä, mutta isommat Romutan metallinkeräykseen sopivat metalliromut, kuten romuauto, voi tuoda arkipäivinä Romutalle.

Tapahtumassa on paikalla myös alueella toimivien yritysten edustajat: Kempeleen Jätekuljetus Ky, Kempeleen Siirtokuljetus Oy, Romuta Oy, Kuljetus Laurikkala Oy sekä paikallinen jäteviranomaisen Lakeuden EKOn edustajana kiertotalousasiantuntija Henna Lohtander.

Kivaa tekemistä lapsille

Kierrätystapahtumassa on kivaa tekemistä lapsille, kuten työkoneiden esittelyä ja lelujenvaihtokirppis, jonne voi tuoda käytettyjä ja käyttämättömiä leluja, kirjoja yms. ja vaihtaa ne toisiin mieluisiin.

Makkara-, kahvi- ja pullatarjoilu

Tapahtumassa on tarjolla makkaraa, mehua, kahvia ja pullaa.

Milloin ja missä

Haarasillan Ekokorttelissa lauantaina 25.5.2024 klo. 12-16 osoitteessa Ouluntie 20, 91900 Liminka.

Tapahtumassa mukana

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Lakeuden EKOnKempeleen jätekuljetuksenKuljetus Laurikkalan, Romutan ja KASVA-hankkeen kanssa. Lakeuden EKO toimii Limingan, Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven jätehuoltoviranomaisena. Kempeleen jätekuljetus kuljettaa ja lajittelee kotitalouksien ja yritysten jätteitä. Kuljetus Laurikkala on liminkalainen kuljetusliike, joka hoitaa maa- ja kiviainesten, sekä puun kuljetuksen, sekä myy kuorikatetta ja multaa. Romuta on täyden palvelun romutuskumppani, joka ratkaisee yksityisten ja yritysten metallinkierrätyshaasteet ja maksaa metalliromusta rahaa. KASVA-hankkeessa kehitetään kiertotaloutta Limingassa.