Ajankohtaista

Turvetuotantokoneiden romutustuen hakemus on julkaistu

Tukihakemus on julkaistu Aluehallinnon sivulle 8.2.2022. Tukea haetaan hakulomakkeella, johon liitetään romutustodistus. Tuotantokoneet on romutettava ennen hakulomakkeen täyttämistä.

 

Näin haet romutustukea

 

1. Etsi luotettava romuliike

kuten Romuta. Tuen saamiselle on asetettu ehdoksi viranomaisen vaatimusten mukaisesti laadittu romutustodistus. Romutusliikkeelle on lisäksi asetettu ehdoksi voimassa oleva ympäristölupa metallinkäsittelyyn. Romutalta löytyy ympäristölupa, sekä Bureau Veritaksen myöntämät ympäristö-, työturvallisuus- ja laadunhallinta standardit, jotka takaavat asiakkaillemme ja kaikille sidosrymillemme, että romutusprosessi hoidetaan vastuullisesti ympäristö ja ihmiset huomioon ottaen.

 

2. Selvitä romutettavien tuotantokoneiden tiedot

Löydätkö tuotantokoneiden ostodokumentteja, kuten ostokuittia tai kauppakirjaa, jolla voi todistaa tuotantokoneen hankinta-ajankohdan, iän, mallin ja muut yksilöintitiedot, kuten valmistenumeron ja merkin? Ostodokumentin löytäminen ei ole tärkeää vain tuen väärinkäytösten estämiseksi, vaan erityisesti myös alle 15 vuoden ikäisten koneiden kohdalla, sillä niistä saa paremman korvauksen, kun niiden ostoajankohdan pystyy todistamaan. Jos ostodokumenttia ei ole saatavilla, hankinta-ajankohdan voi todistaa myös kirjanpidollisten tasemerkintöjen tai muiden valtiontukiviranomaisen hyväksymien tapojen avulla.

 

3. Toimita tuotantokoneet romutettavaksi tai tilaa meiltä koko palvelu

Me polttoleikkaamme isotkin koneet ja kuljetamme romut romuliikeeseemme Liminkaan. Romutuksen jälkeen maksemme rahat romuista ja annamme huolellisesti laaditun romutustodistuksen. Tämä on hyvä hetki tarkistaa lojuuko nurkissa jotain muuta romua, joka olisi hyvä vaihtaa rahaksi samalla vaivalla.

 

4. Täytä hakulomake

Avustusta haetaan aluehallinnon Suomi.fi-asiointipalvelussa hakulomakkeen avulla ja päätöksen avustuksesta tekee Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kirjauduttuasi aluehallinnon asiointipalveluun, valitse haettavaksi tukimuodoksi “turvetuotantokoneiden romutustuki vuosina 2022-2024″.

Tarvitset lomakkeen täyttämiseen seuraavat tiedot:

Yrityksen tiedot: nimi, yhteystiedot, kotipaikka, yrityksen toimiala, sekä y-tunnus

Romutetun koneen/laitteen tyyppi ja muut tarpeelliset yksilöintitiedot, kuten valmistenumero, malli ja merkki, jos tiedot on saatavilla

Selvitys koneen hankintavuodesta ja toimintakunnosta

Selvitys muista hakijalle myönnetyistä vähämerkityksellisistä tuista kuluvalta ja kahdelta edeltävältä verovuodelta

 

ELY-keskus käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä, ja kun hakemus on käsitelty, siitä tulee viesti asiointipalveluun. Avustus maksetaan myöntöpäivän jälkeen parin päivän kuluessa yrityksen tilille.

Tarkista paljonko romututustukea myönnetään eri koneille ja laitteille.

Jos jäit pohtimaan jotain, soita meille numeroon 08 237 48 900 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@romuta.fi ja autamme mielellämme.

 

Lisää tietoa löydät myös Työ-ja elinkeinoministeriön sivuilta ja ELY-keskuksen sivuilta. 

 

 

Lähteet:

Turvetuotantokoneiden romutuspalkkio ja luopumistuki turvealan yrityksille – ely – ELY-keskus

Valtioneuvoston asetus turvetuotantokoneiden romutustuesta vuosina 2022-2024 – Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi)