Romumiehen akatemia

Eli perusopinnot kestävän kehityksen romuliiketoimintaan.

01.

Filosofia

Eli näihin arvoihin me nojataan.

Filosofia

Meidän porukassa uskotaan, että kun tekee aina parhaansa tulee myös alansa parhaaksi.

Ja kun me tehdään parhaamme se näkyy positiivisesti ihmisten hyvinvoinnissa ja luonnonvarojen kulutuksessa. Tottakai paikallisena yrityksenä mahdollisuudet koko maailman pelastamiseen ovat rajatut, mutta me uskotaan silti jääräpäisesti, että aina pystytään parempaan. Muutokset tapahtuvat esimerkkien voimalla. Silloin kun me touhutaan tavoitteellisesti arjessa ympäristön ja ihmisten hyväksi ja vaaditaan samaa asennetta myös meidän yhteistyökumppaneilta, niin eikös se ole jo jotain se?

02.

Ympäristöoppi

Eli näin me pelastetaan maapalloa.

Ympäristöoppi

Nämä romuhommat on kestävää kehitystä parhaimmillaan. Romu oli ennen tuote ja ennen tuotetta se oli raaka-ainetta.

Raaka-aine saadaan joko luonnosta tai palauttamalla se takaisin raaka-aineeksi jätteestä. Me ollaan valittu elämän tehtäväksi tuo jälkimmäinen, jota myös kiertotaloudeksi kutsutaan. Kiertotaloudessa materiaalit kiertävät maailmassa ja käytetään uudelleen niin kauan kunnes niissä on vielä arvoa. Tällä tavoin vähennetään luonnonvarojen kulutusta ja poistetaan jätettä.

Me tiedetään jätteistä ja päästöistä todella paljon. Kun me kerrotaan meidän asiakkaille jätteen synnystä ja neuvotaan jätteiden ennakoivasta lajittelusta se vähentää suoraan päästöjä ja parantaa samalla materiaalien jatkokäytön mahdollisuuksia.

Romutalla on heinäkuussa 2019 otettu käyttöön Suomen ensimmäinen täyssähköinen metallinleikkausasema. Sähköinen Tauruksen leikkuripaalain sai seurakseen Sennebogenin täysin sähköisen materiaalinkäsittelykoneen. Tyytyväisiä ollaan oltu!

Suurin osa päästöistä syntyy kun koneet käyttävät polttoainetta ja energiaa. Metalliromun kuljetukset ja noudot muodostavat suurimman osan meidänkin päästökakusta. Uuden teknologian avulla pystytään onneksi leikkaamaan tätä kakkua kun koneiden käyttöajat lyhenee, romunkäsittely tehostuu ja kuljettujen kilometrien määrä vähenee.

Uudet kuljetusalan asetukset ja kuljetuskalustot mahdollistavat myös sen, että pienimmillä mahdollisilla päästöillä voidaan viedä kerralla enemmän tavaraa. Tästä syystä yrityksesi pihaan saattaa ilmestyä aikaisempaa isompia metallinkeräyslavoja.

03.

Terveystieto

Eli näin me pidetään oma porukka terveenä ja turvassa.

Terveystieto

Ollaan opittu, että tekevälle virheitä sattuu. Näin se työ tekijäänsä opettaa. Sellaista ei tarvitse hävetä.

Kirjataan tapahtuneet ylös, korjataan ongelma ja ohjeistetaan muitakin. Meillä virheitä ei tehdä kuin kerran ja onnistumisia monistetaan. Kun onnistumisista saadaan iloa ja virheet eivät rassaa romuttajan mieltä pysyy motivaatiokin kummasti yllä.

Turvallisuusasioissa virhettä ei saa sattua. Pienimpäänkin vaaratilanteeseen pitää puuttua heti. Ollaan varta vasten opeteltu tunnistamaan vaaranpaikkoja, kirjaamaan havaintoja ylös ja pitämään koko porukalla kenttää turvallisuusasioiden puolesta silmällä. Me pidetään huolta, että havaintoihin myös puututaan ennen kuin mitään ehtii tapahtua. Näin vältetään turhat turmat ja tehdään romupihasta turvallinen.

04.

Yhteiskuntaoppi

Eli näin me torjutaan epärehellisyyttä.

Yhteiskuntaoppi

Romualalla tulosta syntyy vain ja ainoastaan tekemällä pitkäjänteisesti ja rehellisesti oikeita töitä.

Pikavoitot eivät tulosta tuota ja huonon maineen kello kauas kuuluu. Talouden kestävässä kiertotaloudessa tämä tarkoittaa sitä, että ollaan väleissä viranomaisten eikä hämärämiesten kanssa. Näistä teeseistä ollaan koostettu itsellemme ohjeet, joiden mukaan kun toimitaan niin tulosta syntyy ja rehellisyys maan periin. Ja näistä opeistahan hyötyy myös meidän yhteistyökumppanit.

Kehitämme ja investoimme

Tavoitteenamme on metallinkierrätyksen oleellinen parantaminen ja hyödyntäminen uusilla ja tehokkailla materiaalinkäsittelylaitteilla, tehokkaampi logistiikka sekä lisätä työpaikkoja suoraan ja välillisesti Limingan alueella.

Soita

08 237 48 900

Puhelimeen vastaillaan aina 7:30 ja 16:30 välillä. Takaisin soitetaan ripeästi, jos ei ole heti saatu kiinni.

Kirjoittele

info@romuta.fi

Jos tiedät, ketä tavoittelet, niin tyypillinen
etunimi.sukunimi@romuta.fi onnistuu myös.

Kontaktia voi ottaa myös sähköisesti →

Kokemuksia

Asiakkaidemme kokemuksia meistä

Aina kun me Romuta Oy:ssä palvelemme asiakkaitamme syntyy kokemuksia. Käy lukemassa viimeisimpiä tunnelmia ja tuntemuksia siitä miten asiakkaamme kokevat palveluidemme toimivan.

Lue lisää